ABD, Netanyahu'nun Filistin yanlısı protestoculara yönelik baskı çağrısı yaptığı görüşünü reddediyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Netanyahu'nun sözlerinin ABD üniversitelerinde Filistin için protesto yapan göstericilere baskı yapma çağrısı olup olmadığı sorulduğunda Patel, “Onun (Netanyahu'nun) yorumlarını açıklamayı başbakanlığa bırakıyorum ama onun böyle bir şey istediğini sanmıyorum” dedi. basınç.” Şu sözlerle cevap verdi:

Netanyahu'nun sözlerinin yabancı bir liderin ABD iç siyasetine müdahalesi anlamına gelip gelmediği sorulduğunda Patel, “Bunu müdahaleyle aynı kefeye koyamam” yanıtını verdi. Bu böyleydi.

Netanyahu, ABD'deki öğrenci protestolarının Harvard Üniversitesi'ne sıçramasının ardından yayınladığı video mesajında ​​şunları söyledi: “Amerikan üniversite kampüslerinde yaşananlar korkunç. Çeteler büyük üniversitelerin kontrolünü ele geçirdi.” İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden öğrencileri “Yahudi karşıtı çeteler” olarak nitelendirdi.


Bağımsız bir soruşturma yerine İsrail'den Gazze'deki toplu mezarlar hakkında “daha fazla bilgi beklediklerini” söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Patel, Gazze yetkililerinin Gazze'deki 3 toplu mezarla ilgili iddialara açıklık getirmek için bağımsız bir soruşturma talep etmesine rağmen İsrail ordusunun bu konudaki açıklamalarına değindi.

Patel, Amerika'nın toplu mezarları araştıran bağımsız bir örgüt fikrine neden destek vermediği sorusuna doğrudan yanıt vermedi ve şunları söyledi: “İsrail hükümetinden bazı ek bilgiler görmek istemeye devam ediyoruz. Biraz alabileceğimize inanıyoruz.” Kapsamlı bir araştırmayla ek yanıtlar elde edilebilir.” Sadece şunları söyledi:


Gazze'deki toplu mezarlar

İsrail ordusunun aylarca süren saldırı ve işgalden sonra geri çekildiği Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kasabasında toplu mezarlar bulundu.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA, Gazze'deki sağlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, arama kurtarma ekiplerinin, Nasser hastane kompleksindeki toplu mezardan İsrail askerleri tarafından öldürülen, kadın ve erkek olmak üzere çeşitli yaş gruplarından 190 kişinin cesedini çıkardığını duyurdu. .

Gazze yetkilileri, toplu mezarlarda bulunan cesetlerin çoğunun, aralarında çocukların da bulunduğu, öldürülmeden önce işkenceye maruz kaldıklarını gösterdiğini söylemişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, 23 Nisan'da ABD'nin söz konusu toplu mezarlarla ilgili soruşturma başlatmasının veya soruşturmaya dahil olmasının mümkün olmadığını ve İsrail'in takibini yapacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir