Bakan Kacır açıkladı: TÜBİTAK bursları artırıldı


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacılarımızın insan kaynağına destek olmaya devam edeceğiz.”

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Müdürlüğü (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde öğrencilere verilen burs ödemelerinin aylık üst limitleri belli oldu. güncellendi ve artırıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya X paylaşımında şunları söyledi: “Bilim adamlarımıza, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye'yi dünya zirvesine taşıyacak, bu ülkenin parlak geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımızı desteklemeye devam edeceğiz. “Nitelikli insan kaynağımız sayesinde milli teknolojiye geçiş hedeflerimize ulaşacağız.” dedi.

Böylece önlisans ve üniversite öğrencilerine verilen burs miktarı 4 bin TL'den 4 bin 800 TL'ye çıkarıldı. Yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 13 bin 500 TL'den 16 bin 500 TL'ye çıkarılırken, doktora öğrencilerine verilen burs miktarı da 20 bin TL'den 24 bin TL'ye çıkarıldı. Doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı 27 bin TL'den 32 bin TL'ye güncellendi.

Öte yandan, BİDEB 2250 lisansüstü burs performans programının performans kriterlerine göre başvuruda bulunmaları halinde doktora öğrencileri 8 bin 700 TL'ye kadar, doktora sonrası araştırmacılar ise 10 bin 700 TL'ye kadar performans ödemesi alabilecek. bin 500 TL.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir