CHP lideri Özgür Özel, emekli maaşları ve asgari ücret konusunda eylem çağrısında bulundu

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada asgari ücretin 25 bin lira olması gerektiğini söyleyerek eylem çağrısında bulundu.

REKLAM

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Salı günü grup toplantısında yaptığı açıklamalarda, Türk halkından asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılmasını isteyerek, ışıkların yakılması için eylem çağrısında bulundu. ve akşam 9'da kapalı.

“Tüm Türkiye'ye soruyorum” diyerek konuşmasına başlayan Özel, “Bu akşam saat 21.00'de kalkın. Zam istiyorsanız, emekliye zam istiyorsanız, asgari ücrete zam istiyorsanız dönüş yapın” dedi. Işıklar açılıp kapanacak. Hep birlikte sesimizi duyuracağız.” “Zamını isteyerek alacağız. Ya da hiçbir yolu yok, bir seçim olacak.” dedi.

Özel, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerini de eleştirdi.

“Türkiye'deki yoksul ve dar gelirli insanlara yönelik, aynı devlet kurumunun gerçekleştirdiği ve desteklediği açık bir ihanetle karşı karşıyayız. Açıkladıkları enflasyon rakamı istatistik değil, ekmek! hasat, çocuğa alınacak süt…” diyen Özel, şöyle konuştu: “Ücret artışları 'TÜİK'in verdiği rakamlarla yapılıyor' dedi.

“Bugün TÜİK, bu hükümete oy veren veya vermeyen herkesin cebinden para çalıyor. 3 bin liralık maaş artışı olacak biri varsa, TÜİK olmasaydı, doğru miktar olsaydı alırdı. TÜİK 6 bin liralık bir kurum, o kurumu yönetenler var, onları atayanlar var. Cumhurbaşkanının söylediği “Bu ekonomiden ben sorumluyum” dedi. Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılında bir mitingde.

Özel'in sözleri, Türkiye Devrimci Sendikalar Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Sendikalar Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak Sendikalar Konfederasyonu'nun (HAK-İŞ) bugün Türk-İş Merkezi'nde düzenlediği ortak basın toplantısının ardından geldi. Merkez .

Toplantı sonunda sendikalar tarafından yapılan açıklamada, “Ücretleri düşük tutarak enflasyonla mücadelenin sağlanamayacağı” vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir