Adobe: Yapay zeka insanın yerini almayacak ama yapay zekayı kullananlar, kullanmayanların yerini alabilir

Yayın tarihi Son Güncelleme

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Yapay zekanın yaratıcı şirketlerin çalışma şeklini nasıl değiştireceğini merak mı ediyorsunuz? Adobe'den Eric Hall, tek görevlerden dönüştürücü üretime kadar pazarlamacıların yapay zekanın genişleyen potansiyelinden nasıl yararlanabileceklerini açıklıyor.

REKLAM

“Yapay zeka insanların yerini almayacak ama yapay zekayı kullanan insanlar, yapay zekayı kullanmayanların yerini alabilir.”

Bu, Adobe'nin Dijital Deneyim İş Birimi'nin pazarlama müdürü Eric Hall tarafından bu yılki Cannes Lions Yaratıcılık Festivali'nde yapılan sert bir uyarıydı.

Yapay zekanın yaratıcılığın ön planda olduğu endüstrilerdeki etkisi hızla artıyor ancak kesin etkisi hala bilinmiyor. Birçok lider, dönüştürücü etki ve geleceğe hazır işletmeler yaratmak için yapay zekayı hem çalışan düzeyinde hem de daha geniş kurumsal düzeyde anlamaya ve entegre etmeye çalışıyor.

Bu aynı zamanda Adobe'nin dünya çapında 8.000 pazarlamacı ve yönetici üzerinde gerçekleştirdiği en son yapay zeka araştırmasıyla da kanıtlanmıştır. Sonuçlar, katılımcıların %90'ının yapay zekanın pazarlama ve yaratıcı işlevleri dönüştüreceği konusunda hemfikir olduğunu, ancak yalnızca %24'ünün daha geniş iş hedefleriyle uyumlu bir yapay zeka yol haritası geliştirdiğini gösterdi.

Euronews Next'e konuşan Hall, pazarlama ekipleri için geçişin nasıl gerçekleşebileceğine dair ipuçları paylaştı. Hangi becerilere ihtiyaç var, hangi roller değişecek ve teknoloji, departmanlar arası ekiplerin birlikte çalışma şeklini nasıl değiştirecek?

Bir numaralı ipucu mu? Deneyerek başlayın ve proaktif olun.

Adım adım pratik yapın ve entegre edin

Yeni bir beceri geliştirmek gibi, yapay zekayı iş akışlarına entegre etmek de günlük bir uygulama oluşturmakla başlar. Yapay zeka, ister sosyal medyada metin etkileşimleri ister müşteri araştırması olsun, hızlı sonuçlar ve verimlilik yaratabilir.

Hall, denemenin önemini vurgulayarak, “Becerilere, becerilere, bir uygulamanın nasıl etkili bir şekilde yazılacağına aşina olmak; bunlar şimdi öğrenebileceğiniz şeyler. Birçoğumuz, acil mühendislik becerilerimizde nasıl oldukça güçlü olacağımızı öğrenmeliyiz” dedi. Pazarlamacıların geliştirmesi gereken temel beceriler olan öneri ve sorularla.

Bir sonraki adım, tamamen yeni süreçlere ihtiyaç duymadan benimsemenin önündeki engelleri kaldıracak yerleşik yapay zeka yeteneklerini mevcut çalışma araçlarında test etmeyi içeriyor. Örneğin Adobe'nin FireFly paketi, yapay zekayı pazarlamacıların zaten aşina olduğu düzenleme ve üretim araçlarına yerleştirir.

Yaratıcı ekipler şimdiden bunun faydalarını görmeye başladı. Hall, yapay zekanın prototip çeşitliliğini artırdığını, pazara sunma süresini kısalttığını ve müşteri katılımını iyileştirdiğini söylüyor.

Yapay zeka pazarlama iş gücünü genişletecek

Yapay zeka yalnızca müşteriye yönelik görev ve roller için yararlı olmakla kalmıyor, aynı zamanda dahili siloların ortadan kaldırılmasında ve işlevler arası ekipler arasındaki işbirliğinin teşvik edilmesinde de önemli bir rol oynuyor. Bu hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de yaratıcı düşünme ve ürün gerektiren işler yapan çalışanların daha değerli ve yenilikçi görevlere odaklanmasını sağlıyor.

Hall, bu faydaların pazarlama ekiplerini ileriye taşıyacağını ve onların şirketin genel büyüme stratejisinin daha önemli bir parçası olmalarına olanak tanıyacağını öne sürüyor.

“Pazarlama ekiplerinin küçülme ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum. Büyüyeceklerini düşünüyorum çünkü pazarlama, şirketler için daha büyük bir büyüme itici gücü olabilir” diyor.

Yaratıcılar için yeni olasılıkların çağı

Yapay zeka inkar edilemez bir şekilde yaratıcı olasılıklarda yeni bir çağ başlattı. Bu teknoloji, engelleri ortadan kaldırarak ve bireylerin yaratıcılıklarını serbest bırakmasını kolaylaştırarak yaratıcı ifadeyi demokratikleştirmeye devam edecek. Bu, teknolojiyi anlamada ön sıralarda yer alan gençlerin bu sektöre girmeleri için önemli bir zamandır.

Yapay zeka sayesinde birçok farklı teknolojinin gençler için çok daha erişilebilir hale geleceğini vurgulayan Hall, sözlerini şöyle tamamladı: “Tavsiyem nedir? Hızınız ve üretkenliğinizle kendinizi sınayın, bence genç bir profesyonel olmak için iyi bir zaman. “

Ek kaynaklar • Çekim ve düzenleme Arnaud Augst tarafından yapılmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir