İspanya'daki mezarlıklar güneş enerjisi sahalarına dönüştürülecek

Requiem in Power (RIP) projesi, yaklaşık 2,8 MW elektrik üretme kapasitesiyle İspanya'nın en büyük kentsel güneş parkı olacak.

Projeyi detaylandıran Avrupa Birliği bilgi notuna göre, Valensiya'daki mezarlıkların mahzenlerine ve diğer yapılarına yaklaşık 7.000 fotovoltaik panel yerleştirildi.

Bilgi notunda, “Bu kamusal alanlar, temiz enerji üretimi için geniş bir yüzey alanı sunuyor. Üretilen enerji, kent sakinlerinin evlerinin yanı sıra kamu hizmetlerinde de kullanılacak.”

Tamamen faaliyete geçtiğinde RIP projesinin her yıl 140 tona kadar karbon emisyonunu önleyeceği tahmin ediliyor.

Bu proje Valensiya 2030 İklim Hedefi kapsamında yer alıyor. Akdeniz şehri, 2030 İklim Hedefi ile Avrupa Birliği'nin 2050 yılına kadar iklim nötr olma hedefinin öncülerinden biri haline geldi.

Valencia, şehir düzeyinde bu hedefe planlanandan 20 yıl önce ulaşmayı ve 2030 yılına kadar iklim nötrlüğü sağlamayı hedefliyor.

Proje web sitesi, “Mevcut iklim acil durumunda, şehirlerin iklim değişikliğiyle mücadelede hayati bir rolü var ve çözümün merkezinde yer alıyor” diyor.

Valencia, mezarlıklarına güneş panelleri yerleştiren ilk yer değil; Fransa'da bir belediye, mezarlığını 2021 yılında yenilenebilir enerji merkezine dönüştürmek için bir proje başlattı.

Ülkenin batısındaki Saint-Joachim, gelecek yıla kadar yaklaşık 3,3 milyon avroluk bir maliyetle 5.000 panel kurmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir