Gazze'deki hükümet: ABD yapımı liman İsrail'e bir fırsat sunuyor

Hükümet Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, “ABD yönetimi, limanın kuruluş amacının 'Gazze'deki Filistin halkına insani yardım ve gıda sağlamak' olduğunu söyleyerek çirkin yüzünü güzelleştirmeye ve sivil görünmeye çalışıyor. ” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Gazze'deki soykırım savaşını yönetmek ve sürdürmek için çalışan, işgale koruma ve destek duvarı ören ve İsrail'in sivillere karşı savaşını sürdürmesi için mutlak desteğini sağlamaya devam eden ABD yönetiminin “görüldüğü” ifade edildi. Bir liman kurma niyetinden şüpheyle yaklaşıldığını ve Gazze'deki tüm sınır kapılarının derhal kapatılmasını istedi. Bunları açmaları ve yakıt da dahil olmak üzere yardım sağlamaları istendi.

Gazze'de Filistin halkına uygulanan “açlık” politikasının tamamen ABD'nin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekildi.

Tüm ülkelere, kurumlara ve uluslararası kuruluşlara “İsrail ve ABD yönetimine soykırım savaşını ve Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sona erdirmesi için etkili ve gerçek baskı uygulamaya” çağrıda bulunurken, İsrail'in müttefiklerinden “soykırım amaçlı kullanılan ölümcül silahları kullanmaları” istendi. sivilleri, çocukları ve kadınları öldürün”. Silah tedarikinin durdurulması istendi.

ABD Savunma Bakanlığı, 8 Mayıs'ta, Gazze açıklarında deniz yoluyla insani yardım ulaştırılması planlanan geçici limanın inşasının tamamlandığını duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin Gazze Şeridi'nde kurduğu geçici limandan yardım sevkiyatına başlandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir