Nevşehir rehberleri “gastronomi” eğitimi alacak.

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın yürüttüğü program kapsamında Kapadokya bölgesinde hizmet veren tur rehberlerine gastronomi eğitimi de verilecek.

Eğitimin ardından rehberler, bölgeye gelen turistlere bölgenin kültürel ve coğrafi yapısını anlatacak, ayrıca Kapadokya mutfağını da anlatacak. Ahiler Kalkınma Ajansı'nın konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Sosyal medyanın da etkisiyle bölgeye gelen turist sayısı ve çeşitliliği artmış, farklı alanlarda turizm konseptleri oluşmuştur. Bu kavramlar turistlerin dikkatine sunulmaya ve turistlere çeşitli alanlarda kavramsal deneyim fırsatları sunulmaya başlanmıştır. Kültür ve farkındalık düzeyi yüksek turistler, yaşadıkları kavramlar hakkında bilgi sahibi olmayı çok önemli bulmaktadır. Bu alanı gastronomi özelinde ele alırsak bölgeye gelen kültür ve farkındalık düzeyi yüksek turistlerin, bölgenin yemeklerinin özelliklerini ve gastronomik unsurlarını öğrenmek istedikleri bilinmektedir. Bu kapsamda Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Üniversitesi işbirliğinde 20-26 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında bir eğitim programı tasarlandı.

Uygulanacak eğitim programı kapsamında turist oryantasyon bölümü öğrencileri ve turist rehberleri gastronomi alanında bilgi sahibi olacak ve bu alanda farklı uygulamalar yaparak bölgenin ürünlerini ve yemeklerini mutfağından öğrenebilecekler. . Yapılacak aktiviteler arasında menülerin oluşturulması, yöresel lezzetlerin tadım aktiviteleri ve vadi yürüyüşleri yer alacak. 1 hafta boyunca devam edecek etkinliklerin sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek. Kursa katılmak isteyen adayların aşağıdaki bilgi formunu doldurmaları gerekmektedir ve başvuruları uygun görülen adaylara Kurumun internet sitesi (www.ahika.gov.tr) ve SMS yoluyla duyurulacaktır. https://forms.gle/ZEHkQMUa55BSPzKYA bağlantısı üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Başvurular için son tarih 16 Mayıs saat 17.00 olup sonuçlar 17 Mayıs 2024'te açıklanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir