1. Lig'de kural değişikliği Göztepe'ye yaradı

genişletmek

KAYNAK DHA

Statü değişikliğinin ardından sezona Hırvat teknik adam Radomir Kokovic'le, 12. hafta sonunda ise Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov'la başlayan Göztepe, Süper Lig'e yabancı teknik direktörle yükselen ilk takım oldu. Geçtiğimiz sezon Göztepe'de görev yapan Kokovic, kurallar nedeniyle sahaya çıkamadı. Takımı tribünden yöneten genç teknik adamın yerine, teknik direktörler Ekrem Dağ ve Şakir Özkalımoğlu sahada görev yaptı. Bu sezon kural değişikliğiyle Kokovic ilk kez sahaya çıktı ve takımı kenardan yönetti.

Gözler Trabzonspor finalinde! Hedef onuncu kupa…

İzmir ekibi, Kokovic liderliğinde çıktığı 12 maçta 6 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde ederek 20 puan topladı. Ardından Göztepe'nin Süper Lig yürüyüşü başladı ve göreve Stanimir Stoilov getirildi. Bulgar teknik adam Göztepe'yi 6. sırada devralırken, İzmir takımı da harika bir başlangıç ​​yaptı. Stoilov'la üst üste galibiyetler almaya başlayan Giallorossi, bir anda Süper Lig'e girdi. Stoilov yönetiminde toplam 21 maça çıkan İzmir temsilcisi, 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi elde ederek, 2 maç kala Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Süper Lig'de 36. hafta hakemleri belli oldu!

TFF'DEN TALEP ETTİLER

Türk futbolunun ilk yabancı yatırımcısı Sport Rebuplic firmasının yönettiği ve başkanlığını Danimarkalı işadamı Rasmus Ankersen'in yaptığı Göztepe'nin, sezon başında TFF'den kural değişikliği yapmasını şiddetle talep ettiği öğrenildi. Göztepe'nin girişimiyle değişen yabancı teknik direktör kuralı, Giallorossi camiasına 1. Lig şampiyonluğunu getirdi. Göztepe yönetimi, teknik heyeti ve ekibi ise Çeşme'de bir otelde düzenlenen şampiyonluk yemeğinde bir araya geldi. Giallorossi, organizasyonda sezonun stresini atıyor.

FIFA'dan Kayserispor'a 2 dönem transfer yasağı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir