Spor muhabirleri F.Bahçe-Beşiktaş derbisini değerlendirdi: “Vasat bir Anadolu takımı” – Son Dakika Spor Haberleri

Beşiktaş,Fenerbahçe Turu 2-1 mağlubiyetle tamamladılar. Spor yazarları derbiye ağırlık verdi.

Spor yazarlarının yorumları şöyle:

Adnan Dinçer: “Belki de İsmail Kartal'ı üzen derbi yarım saatte bitti. 25. dakikada Musrati'nin oyundan atılması dışında, ceza sahası içinde topa elle müdahaleye tanık olan hakemin, hakemin nefesini gözden kaçırdığını düşünüyorum. Beşiktaş'ın yediği golde ofsayt Şimdi geçmişteki Beşiktaş adına şunu söylemek zorunda kaldım: “Nereden nereye?” Beşiktaş ikinci yarıda biraz hareketlendi ama gerçek şu ki teknik direktör Serdar Topraktepe Muçi'yi neden aldılar? 1960'larda sahalardan uzak, neden Muleka'ya bu kadar süre tahammül etti, neden Semih'i forvet yerine kanatta oynattı, Cenk'i neden yedek kulübesine oturttuğunu anlayamadım. Juventus taraftarlarının takımı çağırıp alkışladığı benim için ironik bir sahneydi!” (Cumhuriyet)

Gülengül Altınsay: “Bianconeri'nin nadir ataklarında rakip kaleye ulaşmak çok zor. Hücum oyuncularının en az 40 metre koşması gerekiyor. Beşiktaş ikinci yarıya ilk köşe vuruşunu ve ilk pozisyonu kazanarak başlıyor. Ancak sonrasında aynı şey tekrarlanıyor. Aslında F.Bahçe bile o kadar iyi oynamıyor. Fener'in skoru 2-0'a getirmesi Sonuçta Beşiktaş'ın 10 oyunculu maçına bahane olamaz çünkü Kartal'ın 10 oyunculu galibiyetine tanık olduk.” Ama Beşiktaş'ın 5. sıraya düşmesini engelleyemeyiz.” (Cumhuriyet)

''ARKADAŞLARINI SATTI''

Uğur Meleke: “Beşiktaş bu noktaya bir günde gelmedi, 2 yılda aldığı yanlış kararların bedelini ödüyor. İki yıl önce şampiyon teknik direktör Sergen Yalçın'ı imza atması için bir buçuk ay bekleten Emrecan Uzunhan, 2 milyon euroya satıldı (alt ligde 17 maç oynadı). Bu süreç Kerem Atakan'ı 1.5 milyona satan, Rıdvan Yılmaz ve Serdar Saatçi gibi oyuncuları açık arttırmayla satıp Güven'i gönderen Beşiktaş yönetiminin tuhaf kararlarıyla başladı. Bu tuhaf yönetim kararlarının ardından bu sezon Saiss'in anlamsız kaybı geldi. “Kupa yılında takım, ülkeleri Kupa vizesi alan 8 Afrikalıdan oluşuyordu. 4 savunmacıdan biri (Tayyip) idi. Bir süredir yaralananların yanına 3 Afrikalı yerleştirildi. Önceki yönetimin ve teknik ekibin hata zinciri yeni yönetimle de devam etti.”(Özgürlük)

Erman Toroğlu: ''Beşiktaşlı Al-Musrati kırmızı kartla oyundan atıldı. Hiçbir oyuncu bu şekilde ihraç edilemez ve edilmemelidir. Eğer atılırsa onun kişiliğini, kişiliğini araştırmamışsınız demektir. Kamyonla para alın. Bu parayı nereden bulacaksınız? Eğer size bu şekilde davranılıyorsa aldığınız para helal değildir. Aldığınız para haramdır. Bu eylemle ekibinizi tırnak içinde satıyorsunuz. Bu kadar kişiliksiz ve kişiliksiz futbolcuları satın alanlar bile yanılıyor. Bu Beşiktaş'ın son yıllardaki en büyük hatasıdır. Kitin içine bir sürü fosil koydular. İsimler belli. Bu hataları kimin yaptığı belli.''(Sabah)

''ANADOLU BİR MEDYA EKİBİ''

Ahmet Çakar: ''Bunu Beşiktaş için söylüyoruz; Bu takımı bu duruma kim getirdiyse yazıklar olsun. Topu kontrol edemeyen, etkisiz, vasat bir Anadolu takımı gibi oynadılar. Beşiktaş, Al Musrati'nin sorumsuzluğu nedeniyle 25. dakikada 10 kişi kaldı. 10 kişi kalacaksın ve futbol adına pek bir katkın olmayacak. Sonuç kaçınılmaz.'' (Sabah)

Gürcan Bilgiç: ''Devre sonunda 70'e 30 top kaldı. İkinci yarının ilk on beşinde de tempo devam etti. Ardından Serdar Topraktepe'nin hamleleri geldi. Son saniyelere kadar beraberliği takip etti. İki “sakat” takımın ikili çaresizliği dersler içeriyor. Livakovic'in olağanüstü kurtarışı açıkçası bir dönüm noktası. Mert'in ilk yarıdaki tecrübesi de başka yerde. Ancak rakip baskıya bu kadar boyun eğmek ve çözüm bulamamak hem İsmail Kartal için hem de övdüğü oyuncular için bir “ayıp”…”(Fotomach)

''SINIFLARDA BAŞARISIZ TRANSFERLER''

Ercan Güven: “Daha önce çok daha kötü takımlarla karşılaştılar ama Beşiktaş takımı hiç bu kadar yıpranmış, kafası karışık ve umutsuz olmamıştı… Mesela sezon boyunca farklı teknik direktörün olmadığı bir derbi olmadı. Yorgundu. Beşiktaş'ın “pahalı ve faydasız” transferlerinden El Musrati'nin kırmızı kartı Beşiktaş'ın kaosuna kılıf oldu!… Belki de Beşiktaş futboluna en büyük katkıyı hatırlatan “büyük transfer” buydu. Geçmişi göz önünde bulundurun ve önümüzdeki birkaç dakikadaki dramatik derbide bizi motive edin.'' (Milliyet)

Ali Gültiken: ''F.Bahçe, tüm çabalara rağmen dağılan ve kontrolümüze bırakılabilecek bir takım olan Beşiktaş'ı bu şekilde ele geçirdiği için affetmedi. Oyunun iki bölümü var. Musrati'nin kırmızı kartla oyundan atıldığı bölüme kadar olan ilk 25 dakika, maçın geri kalanı Beşiktaş tarafından oynandı. Oynanış açısından ikisi arasında bir fark var mı? Baktığımızda biz de göremiyoruz. Takıma katkı sağlamak için devre arasında Beşiktaş'a transfer olan Worrall, Musrati ve Muçi gibi oyuncular bile üst düzey bir maç çıkaramadı.Sabah)

''BEŞİKTAŞ'IN KABUS FİLMİ''

İlker Yağcıoğlu: ''Maçın dönüm noktası Al-Musrati'nin oyundan atılmasıydı. Zaten oldukça etkisiz oynayan ve Fenerbahçe'nin kalesine ulaşmakta zorluk çeken Bianconeri, bu kartın ardından maçta görev alma fırsatını kaçırdı. Maç çok yüksek tempoda oynanmadı. Maçı F.Bahçe, İrfan Can'ın attığı güzel golle mutlu bir şekilde kazandı. Derbiler her zaman kahramanlarını üretir. Batshuayi ve İrfan Can, Fenerbahce'nin öne çıkan isimleriydi. Açıkçası Beşiktaş, 11'e 11'ken bile Kadıköy'den puan alacak gibi görünmüyordu.'' (Gibi)

Atilla Gökçe: ''Serdar Topraktepe'ye sorulacak bir soru var: Hocam Cenk Tosun'u oyuna sokmak için 78. dakikaya kadar beklemenin ne anlamı var? Büyük maçı tersine çevirebilecek fırsatı kaçırmadın mı? Beşiktaş'ın dünkü kötü performansı aslında bir maçın çöküşü değil. 6 teknik direktör, iki başkan, yenilgiler ve sakatlıklarla dolu, bir daha yaşanmaması gereken bir kabus filmiydi. Ama… En azından Türkiye Kupası var. Kazanırlarsa herkesi kurtaracaklar!'' (Milliyet)

Verel Motoru: ''Fenerbahçe'nin imdadına Musrati yetişti. Gerek yokken rakibinin bileğine bastı ve VAR uyarısıyla oyundan ihraç edildi. Yeni oyuncu olduğunda “Başarı istiyorsan para harca” tavsiyesinde bulunan Musrati'nin bu sezon Beşiktaş'a yaptığı katkıyı hepiniz takdir edeceksiniz. “Başarının her zaman para harcayarak mümkün olmadığı en önemli örnekler futbol sahasında yaşanıyor.”Akşam)

Peki Derelioğlu: ''Bir takımın fark yaratıp daha aktif oynaması bekleniyordu ama öyle olmadı. Maçı kontrol altına alamayan Fenerbahçe, Beşiktaş'tan daha kötü futbol oynadı. Muleka'nın kafa vuruşu gol atsaydı dengeler değişebilirdi. Son dakikalarda gereksiz geri çekilip maçı Beşiktaş'a bırakan Fenerbahce, bu hatasının bedelini golle ödedi. Ancak 90 dakika sonunda galip gelmeyi başardılar ve şampiyonluk yarışında kalmayı başardılar. Beşiktaş için kaybedilen sezonda tek hedef kupayı ve şampiyonluğu ilk dört içinde bitirmek olacaktır.'' (Gibi)

Bilal Meşe: ''Bu derbilerin skorunu tahmin etmenin çok zor olduğunu biliyoruz. Bu yüzden; Beşiktaş artık görünür bir köy, rehbere gerek yok! Ümraniye'de özgüven yüksektir. O kadar çok sakat, cezalı ve formsuz oyuncu var ki Serdar Topraktepe kendi yağında kavruyor! Derbi Özeti; En güçlü takıma sahip olan kazandı. Şampiyonluğu sonuçsuz tamamlamaya çalışan Beşiktaş, ikinci yarıda gösterdiği çabayla göz doldururken, Al Musrati'nin kulaklarını çınlatmak bizim elimizde!Milliyet)

''MUSRATI HAYAL KIRIKLIĞI''

Rıdvan Dilmen: “Serdar Topraktepe çok iyi bir teknik direktör. Mesela Muleka adında bir oyuncusu var. Batshuayi'den bir oyuncu da onun kadar yetenekli değil açıkçası. Aboubakar yok, koşan, bizi yıpratan bir oyuncu var. Serdar Topraktepe mücadeleyi baz alarak formayı veriyor.” (televizyon 8.5)

Mehmet Özdilek: “Beşiktaş'a karşı hayal kırıklığı çok açık Musrati. Genel olarak takım elinden geleni yaptı. Semih'i sevdim. Sol kanatta oynamasına rağmen İrfan ve Osayi ile çok mücadele etti. Genel olarak Beşiktaş Özellikle ikinci yarıda birbirine yakın oynayan oyuncu grubuyla oyun daha fazla gelişti.” (TRT Spor)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir