Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediye borcunu açıkladı: “Şikâyet hakkımız yok” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bugün CHP genel merkezinde başlayan “CHP Belediye Enerji Yolu Çalıştayı”na katıldı. Kaya, açıklamasında şunları söyledi:

“Meclisimizde 2023 faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında yaptığımız toplantılarda tüm birimlerimizin yönetimlerinden borçlarla ilgili bilgi aldık. 2023 yılı için de ilçe belediyesi olarak ağır bir borç olan 800 milyona yakın borç tespit ettik. oradan 2024 yılının ilk 3 ayına baktık. 53 milyon civarında borç gördük, yani toplamda 853 milyonluk bir borç yüküyle karşı karşıyayız.

Tabii ki çok büyük bir kadro var. Bu personele her ay yüklü miktarda maaş ödenmesi gerekiyor. Dolayısıyla belediyenin gelirlerine, çalışan sayısına ve borcuna baktığımızda geri döndürülmesi çok zor bir durumla karşı karşıyayız ancak kaynaklarımızı verimli kullanarak, tasarruf tedbirleri alarak, belediyeyi düzelterek bu borcu geri döndürülebilir hale getireceğiz. uygulamalar.

“Şikayet etmeye hakkımız yok”

Bazı sıkıntılar var, birçok belediyemizde bunlar var. Sorun yaşamayan belediye neredeyse yok. Bu anlamda biz de böyle bir durumla karşılaştık, arkadaşlarım sorduğunda bile '3 gündür başım ağrıyor' dedim ve gerçekten de oldu. Ancak şikayet etmeye hakkımız olduğunu düşünmüyorum.

Doğru belediyecilik uygulamalarıyla, örnek belediyecilik uygulamalarıyla, sosyal belediyecilik uygulamalarıyla bir sonraki seçimlere hazırlanmalıyız, çünkü seçimler bitti, seçimler başlıyor, bu anlamda Türkiye'nin ve milletin kaderine uygun işler yapmalıyız. çocuklarımızın güzel geleceği. Hazırlığınız burada başlıyor. “Şikayet etmek değil, bu borçların üstesinden gelmek için bir şekilde mücadele etmek ve söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmek için kendimizi adamak zorundayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir