Netanyahu’nun evinde hasar görüldü! İHA ile yatak odasının penceresine çarptılar

Hizbullah’ın drone saldırısı sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun evinde meydana gelen hasar ortaya çıktı.

YATAK ODASI HEDEFLENDİ

Hizbullah’ın 19 Ekim’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail’in Kayseriye kentindeki evine düzenlediği insansız hava aracı saldırısının ardından oluşan hasar gösteriliyor. İsrail medyası, İHA’nın evin yatak odası penceresine çarptığını iddia ederek, evin pencerelerinin güçlendirildiğini, bu nedenle İHA’nın camdan geçemediğini belirtti. Görüntülerde saldırının ardından etrafa dağılmış cam parçaları görülüyor.

SALDIRI SIRASINDA EVDE DEĞİLDİ

İsrail başbakanlığı, saldırı sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığını duyurdu. Netanyahu, saldırıdan birkaç saat sonra yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Bugün beni ve eşimi öldürmeye çalışan İranlı ajanlar acı bir hata yaptı.”

İSRAİL ONAYLANDI

İsrail başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu’nun evinin İHA saldırısının hedefi olduğu doğrulandı. İsrail ordusunun sansür yönetiminin konuyla ilgili yayın yasağını kaldırdığı da bildirildi.

Hizbullah sözcüsü Muhammed Afif düzenlediği basın toplantısında, Netanyahu’nun evine düzenlenen insansız hava aracı saldırısının “savaş suçlusu” olarak nitelendirdiği hareketin “tüm sorumluluğu üstlendiğini” söyledi.

Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir