Farnesina'nın Mağusa dizisine tepkisi: 'Kara propagandaya hizmet ediyor'

Netflix'te yayınlanacak olan Kıbrıs Rum yapımı Mağusa dizisine tepkiler sürüyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in ardından Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaptı.

“KARA PROPAGANDAYA HİZMET EDİYORUZ”

Farnesina'nın sosyal platformunda yayınladığı basın bülteni aşağıda yer almaktadır:

“Dijital platformda yayınlanacak olan “Mağusa” adlı dizi, tarihi gerçekleri çarpıtarak Güney Kıbrıs Rum yönetiminin kara propagandasına hizmet etmektedir. Bu dizi, Kıbrıslı Türklerin aziz anılarına büyük bir saygısızlıktır. 1963-1974 yılları arasında kana susamış Rum çeteleri tarafından katledildi. “Gerçekleri farklı şekilde yansıtmaya yönelik bu tür nafile girişimler, milli davamız Kıbrıs uğruna mücadele etme kararlılığımızı güçlendiriyor. Kıbrıs gazilerimizi ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.”

ERSİN TATAR: CEZALANDIRILMALI

Dizi Netflix'te yayınlanmadan önce AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Türkiye'nin rahatsızlığını dile getirerek, “Barışı getiren, adaleti tesis eden müdahalenin Yunan propagandasının hedef alınmasını kabul edemeyiz” dedi. İfadesini kullandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şunları söyledi: “Böyle bir örgütün nasıl böyle bir kara propagandaya alet olabileceğini merak ediyorum. kınansın.” ve bunu kınıyoruz.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir